Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Limemarinert kylling med lun salat

lime-kylling-lun-salat
0 Flares 0 Flares ×

Å marinere kyllingkjøttet med lime, hvitløk og olje setter en ekstra god smak på denne retten. Og med en lun salat ved siden av vil du komme til å ha denne retten som en favoritt framover. Bytt gjerne ut grønnsaker som du er glad i. Her er det bare din egen fantasi som stopper deg.

4 porsjoner

4 kyllingfileter
2 lime
2 ss olivenolje
1 båt hvitløk
1 ts salt
litt pepper
Lun salat:
2 rødløk
400 g grønn squash
400 g aubergine
salt og pepper
Pynt:
1 sitron
½ rød paprika
½ rapidsalat
Skjær kyllingfiletene i store biter og legg i en plastpose.
Riv limeskallet og bland limeskall med presset limesaft, olje og hvitløk. Hell marinaden i kyllingposen, knyt igjen og beveg posen, slik at marinaden fordeler seg godt. La det ligge kjølig ca. 2 timer.
Skrell og del rødløk i båter. Del squash og auberginer i biter.
Legg grønnsakene i en liten ildfast form.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca.20 minutter.
Sett kyllingen med marinaden i stekeovnen sammen med grønnsakene og stek på nederste rille ved 225 grader til bitene er gylne og gjennomstekt.
Strø på salt og pepper.
Server lun salat med kylling og godt brød ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet