Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Jordbær og rabarbrapai

jordbar-rabarbra-pai
0 Flares 0 Flares ×
Før i tida var man helt avhengig av å bruke råvarene når de var på topp. Det trenger en ikke i dag, da de aller fleste råvarer er å finne året rundt. Nå er rabarbraen på topp, så hvorfor ikke lage denne deilige paien som dessert eller som kake til kaffen. Det er kanskje en fordel å bruke de tynne stilkene. De inneholder mindre oksalsyre og malonsyre enn de tykke. Fargevariasjonene på stilken vil vise syreinnholdet i grønnsaken, da de grønnere stilkene har et høyere syreinnhold enn de røde.
Kaken er utrolig enkel å lage, og kan fylles med andre bær om du ønsker det.  Så mens kaken stekes setter du på kaffen og ber naboen til en hyggelig ettermiddag.

6 PORSJONER

1 beger jordbær
4 stilker rabarbra  + 3–4 ss sukker
evt 1 lite glass rabrabrasyltetøy
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær

SMULDRELOKK:
2 dl hvetemel
2 ss sukker
100 g smør

Rens jordbær og rabarbra og kutt dem i terninger.
Fordel dem i en ildfast form på ca 25 x 17 cm.
Dryss over sukker, kanel og ingefær.
Smuldre sammen mel, sukker og smør til det er en grynet masse.  Legg på massen som et lokk over jordbær og rabarbra.
Stek den i ovnen på nederste rille ved 200 grader til lokket er gyllent i  25–30 minutter.

Serveres lun med pisket krem, vaniljekesam, sorbet eller vaniljeis ved siden av.
(Foto: http://www.kimholthe.no/)

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet