Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Spinat- og kjøttdeigfylte lasagneplater

lasagne-ruller

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Lasagneplater kan brukes til mer enn bare lasagne. Kok platene i litt vann og fyll dem med spinat og kjøttdeigfyll. Server pastaruller til hverdags eller til lørdagskosen. Det er noe helt klart noe for hele familien!

4 porsjoner 

8 lasagneplater
400 g kjøttdeig
1 rødløk
250 g frisk spinat
1 båt hvitløk
1 ss smør
salt og pepper
3 dl kremfløte
100 g ost
Pynt:
Cherrytomater
Basilikum
timian
Kok lasagneplatene i saltet vann tilsatt litt olje. Kok dem ca. 5 minutter.
Dekk en stekeplate med plastfolie og smør olje over. Ta opp lasagneplatene av kjelen og legg platene på stekeplaten.
Skjær løken i tynne båter og skyll spinaten. Stek kjøttdeigen i to omganger i en stekepanne sammen med margarin. Ta opp kjøttdeigen og stek rødløk og hvitløk raskt. Tilsett spinat og vend det i pannen. Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og smak til med salt og pepper.
Legg fyllet i en stripe på lasagneplatene og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form. Hell over fløte og legg på litt revet ost på toppen.
Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Pynt gjerne med noen delte cherrytomater og litt basilikum og timian på toppen.

Server gjerne en god salat ved siden av.

Handleliste:
1 pk lasagneplater
400 g kjøttdeig
1 rødløk
250 g frisk spinat
1 hvitløk
1/4 kg smør
1 boks kremfløte, 3 dl
100 g ost
Cherrytomater
Basilikum
timian

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet