Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kjøtt i mørke

kjott-i-morke

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er virkelig norsk tradisjonskost på sitt aller beste. En smakfull rett som har blitt populær igjen.  Denne retten blir også kalt sosekjøtt og er både lett å lage og som helt sikkert skaper gode minner.

4 porsjoner
1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
4 ss smør
5 ss hvetemel
9 dl kraft/buljong
1 løk
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss smør
Potetstappe:
10 poteter
3 dl melk
2 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt
1 egg
Brun smør og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft, og tilsett krydderet og la sausen koke i minst 5 minutter.
Kutt kjøttet i store terninger, ca. 4×4 cm.
Skrell og kutt løken i skiver. Brun kjøtt og løk i smør, og legg det over i sausen. La det trekke under lokk rett under kokepunktet ca. 1 time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre.
Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt.
Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn egget til slutt.

Tips!
Potetmosen bør ikke koke etter at egget og saltet er tilsatt, da har mosen lett for å bli seig.

Handleliste:
1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
2 terninger buljong
1 løk
10 poteter
1/2 liter melk
1/4 kg smør
1 pk muskatnøtt
1 egg

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet