Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Betasuppe

beta-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Betasuppe er veldig godt, men det tar litt tid å lage den skal lages fra bunnen av og bruker salt svineknoke som jeg har gjort her.

Men har du litt tid til overs er dette en middag du gjerne kan lages dager i forveien. Men lager du den på morgenen på søndag, så får den tid til å koke lenge og godt. Koker du en stor kjele blir det sikkert litt igjen. Så frys den da ned i små porsjoner for så å ta den opp igjen.  Enkelt og greit på dager hvor du og familien har det travelt.
4 porsjoner

1 dl byggryn
1 l kraft eller bruk buljongterninger og vann
2 tykke skiver kålrot
2 skiver sellerirot
2 gulrøtter
5 poteter
1 kokt salt knoke av svin eller røkt pølse
½ purre
salt og pepper
3 kvister frisk persille

Legg byggrynene i bløt 6-8 timer.
Legg knoken i en kjele og fyll på med vann. Kok opp og la det småkoke til kjøttet løsner fra beinet,ca. 2 1/2 time.
Kok opp kraft og ha i byggryn, å la det trekke i ca 40 minutter.
Skjær grønnsakene og potetene i små terninger og ha over i suppekjelen når det gjenstår ca. 20 minutter av koketiden. Tilsett kjøtt/ pølser i terninger å la alt trekke til grønnsaker og poteter er møre.
Smak til med salt og pepper og dryss med finhakket persille før servering. Server med flatbrød.

Tips:
La knoken trekke i ca.1 time før den tas opp og deles i terninger. Knoken kan trekke sammen med byggrynene.

 Handleliste:
1 pk. byggryn
1 l kraft
1 liten kålrot
1/2 sellerirot
1 pk gulrøtter
5 poteter
1 salt knoke av svin
evt .1 pk røkt pølse
1 liten purre
1 bunt timian

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet