Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Trekantet sjokoladekake

trekant-sjokolade-kake

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Det finnes et hav av sjokoladekaker, jeg har ikke tall på alle jeg har bakt gjennom alle disse årene som matskribent. Og det er jo sånn at ikke alle smaker like godt, og det skyldes ofte at de inneholder mye hvetemel og får ofte en utpreget melsmak i stedet for sjokoladesmak.

Men har du lyst til å bake en  kake denne uken, er denne trekant sjokoladekaken verdt å bruke tid på. Og ikke minst denne deilige sjokoladekremen smaker nydelig og kommer til å gå ned på høykant.  Har du lyst kan du smake til fyllet med litt kakaolikør, men det er ikke nødvendig om du vet at det er barn som skal spise den.

8 – 10 stk     

5 egg
1 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
30 g kakao
1 ts bakepulver
50 g smeltet smør

Fyll:
150 g kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
½ dl Bailyes likør, kan utelates.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt og bland inn det tørre og rør inn smeltet smør.
Hell røren i en godt smurt liten langpanne, 30 x 40 cm.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 170 grader i  30–40 minutter
Avkjøl på rist.
Smelt sjokoladen i kaffe. Avkjøl  og rør inn eggeplommer.
Bland sjokoladerøren med pisket kremfløte. Smak til med bailyes likør om du ønsker.
Del kaken i to lag, og skjær ut en trekant. Legg sjokoladekremen mellom lagene og oppå kaken.
Pynt med frisk frukt på toppen.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet