Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Toast med røkelaks og dillkrem

toast-med-urtekrem

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Skal du lage god middag med forrett i helgen?  Stekt brød med røkt laks og dillkrem er en nydelig og enkel forrett som er god på smak. I tillegg til å være deilig, er den utrolig enkel å lage.

2–4 porsjoner

4 skiver pariserloff
1½ ss dill
75 g røkelaks
100 g kremost, naturell eller urter
3 ss melk
2 ss lodderogn sort
1 – 2 ss limesaft
evt litt grovkvernet pepper

Pynt:
litt dill

1 ss lodderogn sort
Stek loffskivene i stekeovnen ved 200 grader til de er sprø. Alternativt kan de ristes i brødrister.
Finhakk dill og kutt laksen i terninger. Bland kremost, melk, rogn, sitronsaft, hakket dill og 2/3 av laksen.
Smak til med litt lime, den gjør kremen frisk. Fordel laksesalaten på de stekte skivene.

Topp med resten av laksen, en liten skje med rogn og pynt med litt ekstra dill på toppen.
Kvern gjerne litt pepper på toppen.
Server gjerne en båt med lime ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet