Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Saftige rundstykker med gulrot

rundtstykker-gulrot

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Har du prøvd å tilsette gulrøtter i gjærbaksten?  Har du ikke gjort det tidligere er denne oppskriften virkelig verdt å prøve seg på. Gulrot gir saftighet til brødet og en fin, rund og god smak i tillegg. Bak dem og jeg er sikker på at familien din vil elske dem!  

16 STK

1 pose tørr eller fersk gjær 
ca.9 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete grov 
1 dl rug
1 – 2 ts salt 
6 dl melk eller vann
2 ss smør
1 ts sirup
3 dl revne gulrøtter
1 egg
sesamfrø
Rør de tørre ingrediensene sammen, men sett av litt hvetemel til utbaking.
Varm melk, smør og sirup til ca.37 grader og bland det i sammen med revne gulrøtter. Bruker du tørrgjær kan temperaturen gjerne være litt høyere.
Elt alt sammen til en smidig deig med hjelp av en maskin.
Sett deigen til heving, ca. 50 minutter.
Elt sammen deigen og del deigen i 16 emner.
Form emnene til boller, og legg dem på bakepapirkledd plate.
Etterhev ca.20 minutter.
Pensle bollene med egg, og strø over sesamfrø om du ønsker, jeg har ikke gjort det her, men det smaker veldig godt.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 220 grader i  ca.12 minutter.
Avkjøl på rundstykkene rist.
Du må gjerne fryse dem ned om du ikke spiser opp alle med en gang.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet