Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Chiliglasert kyllingfilet med gul paprikasaus

chili-kylling-pasta

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Kylling er en utrolig råvare som er så enkel å bruke og passer godt til nesten alle smaker. Her har jeg laget en spennende saus med gul paprika tilsatt litt finhakket, rød chili. Den både smaker godt og er flott å se på – dessuten passer den godt til den chiliglaserte kyllingfileten. Du må gjerne servere ris eller poteter om du heller vil det enn pasta. Valget er ditt.

4 porsjoner

4 kyllingfileter
litt salt og pepper
4 ss søt chilisaus
Gul paprikasaus:
1 gul løk
1 ts frisk ingefær
2 gul paprika
2 ss hakket frisk timian
1 dl eplemost
1 ts buljongpulver rørt ut i 1 dl vann
1 finhakket rød chili 

Stek kyllingfiletene i smør i en panne i 3-4 minutter på hver side.
Ha på salt, pepper og søt chilisaus. La filetene hvile i 3-4 minutter før servering.
Stek sjalottløk og ingefær i en panne.
Del paprika i biter og tilsett i paprikabiter og timian.
Spe med eplemost og buljong. La alt koke på svak varme til paprikaen er myk.
Smak til med salt og pepper.
Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen glatt.
Ha i finhakket chili.
Server chiliglaserte kyllingfileter med pasta og litt salat ved siden av.

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 liten flaske søt chilisaus
1 gul løk
1 bit frisk ingefær
2 gule paprika
frisk timian
1 flaske eplemost
1 rød chili 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet