Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Biff på potet og grønnsaksseng – Alt i en form

biff-i-form
0 Flares 0 Flares ×

Alt i ett, enklere enn dette kan det ikke bli. Så har du litt  biff, poteter og grønnsaker – og vips så har du en god og smakfull middag. Litt smeltet ost på toppen blir prikken over i’en.

4 porsjoner   

ca. 8 store poteter
3 dl fløte eller
1 1/2 dl fløte
1 1/2 dl melk
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 båt hvitløk
2 ts provancekrydder
4 biff à 150 g/180 g
4 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
1 pk. frossen grønnsaksblanding
1 dl revet hvitost

Skrell poteter, skjær dem i skiver og legg dem over i en ildfast form.
Bland sammen finhakket hvitløk, provancekrydder, salt og pepper og bland det med fløten eller fløtemelken.
Hell det over potetene.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 20  minutter.
Tilsett grønnsaksblandingen og stek dem med de siste 10 min.
Krydre biffene med salt og pepper og stek dem på sterk varme ca.1 minutt på hver side.
Ta potetformen ut av ovnen når det er igjen 5 minutter igjen av steketiden.

Legg biffene oppå potetformen. Strø litt revet ost på toppen, og stek i de siste  5 minuttene.

Serveres med godt brød ved siden av.

TIPS: Hvis du vil gjøre retten ennå mer smaksfull, kan du ha i finhakkede frisk urter, chili og andre krydre om du ønsker det.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet