Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Appelsinsjokoladekake

sjokolade-kake-appelsin
0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken er nok mest beregnet for de voksne. Men la få barna smake, så kan de selv avgjøre om de liker den eller ikke!

Ca.10 stk.

2 appelsiner, revet skall
5
ss presset appelsinsaft
4 ss appelsinlikør
eller 4 ss presset appelsinsaft
100 g meierismør
200 g mørk sjokolade
4 egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
50 g valnøtter

Riv appelsinskallet og bland det med likør og appelsinsaft, eller bare appelsinsaft. La alt koke inn.
Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.
Bland i den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene.
Ha røren i smurt liten langpanne form, 20 x 30 cm. Eller bruk en rund form, 24 cm. Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 35 minutter. Sjekk med en nål om den er ferdig. Men den er aller best når den er litt bløt i midten.   Avkjøles i formen.

Legg kaken på fat og dryss over melis om du ønsker.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet