Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Totenkringle

toten-kringer
0 Flares 0 Flares ×

Totenkringle er gode minner fra barndommen og oppskriften har jeg funnet i den gamle kokeboken til mamma. Jeg husker at mamma lagde disse deilige små kringlene og jeg og søsteren min fikk lov til å smake på en sammen med en kopp te etter at vi kom hjem fra skolen.
Grunnen til at de smaker så himmelsk er at de inneholder smør og at de får tid til å heve lenge.
Bak dem og serverer dem gjerne litt lune eller spis dem når de kommer rett fra ovnen. De er bare vanvittig gode!

125 g smør
5 dl melk
100 g gjær
150 g sukker
1 kg hvetemel
2 ts malt kardemomme
1 ts hornsalt
2 egg
125 g smør
Pensling:
1 egg

Smelt smøret og tilsett melken.
Rør gjæren ut i lunken væske, ca. 37 grader.
Rør inn sukkeret og bland inn mel til en svært løs deig.
Tilsett kardemomme, hornsalt og lett sammenpisket egg.
Bland godt og sett så deigen til heving i ca. 1 t.
Rør inn halvsmeltet smør, tilsett mer mel til deigen nesten «slipper» bollen. Deigen skal fortsatt være løs.
La den etterheve i ca.1/2 time
Del så deigen og trill hver bit til 15 cm lange pølser.
Form hver pølse til en kringle og sett dem på smurt stekeovnsplate eller en stekeplate med bakepapir.
Etterheves til dobbelstørrelse, ca. 1/2 time.
Pensle kringlene to ganger, slik at de blir flotte og blanke, og stek dem.
Stekes i ovnen på midterste rille på 200 grader i 10–15 minutter.

Serveres lunkne, og smaker himmelsk med brunost på om du har lyst til å prøve,

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Totenkringle”

  1. Hilde Merete

    Ser himmelsk gode ut? men hva er hvetemelk? Ha ha, klarte ikke la være.

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Ja de er skikkelig gode og verd å lage. Mener nok hvetemel her, takk for at du korrigerer. Av og til blir en helt blind når en sitter slik og skriver.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet