Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Skalldyrkabaret

skall-dyr-kabaret

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Husker du den dekorative fiskekabareen som alltid stod på koldtbordet? Nå er den ikke ofte å finne på koldtbordene. Men hvorfor ikke? Fiskekabaret er virkelig en glemt skatt. Å servere kabaret var helt vanlig på 50- og 60- tallet, men i dag er den mer utskjelt enn elsket. Ikke at jeg helt skjønner hvorfor. Aspik som er en viktig ingrediens i kabaret sammen med grønnsaker, fisk  og skalldyr, er en klar gele laget av buljong og det finnes lys og mørk.  Personlig synes jeg at fiskekabaret tåler dagens lys og den trenger helt klart å få litt mer publisitet og positiv omtale enn den har fått de siste årene.
En kabaret er enkel å lage, i tillegg er den billig og holder til mange munner.
Server kabareten med nydelig hjemmelaget aioli eller remulade sammen med hjemmebakt loff .  Jeg tror virkelig ikke du vil angre om du forsøker!

8 porsjoner

4 egg

2 pk lys aspik

200 g grønne frosne erter

1 pk crabsticks

1 beger krepsehaler

½ beger blåskjell

1 beger reker

ca. 400 g fiskepudding

Pynt:    

dill

Kok eggene i 9 minutter og avkjøl.

Lag aspik som anvist på pakken og avkjøl noe.

Ha litt aspik i bunnen på en avlang brødform som rommer 1 1/2 l og la det stivne.

Legg eggeskiver, avrent krepsehaler, blåskjell og reker i det mønsteret du ønsker og ha på et lag med frosne erter og fiskepudding.

Forsett med å fylle opp formen slik at det er pent ut når kabareten hvelves.
Hell over aspik, slik at alt er dekket. Sett den kaldt til den har stivnet.

Dypp formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over på et fat.

Server kabaret med remulade, aiolie eller majones og pynt gjerne med litt dill på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet