Nydelig sjokoladerullekake fylt med krem og eplebiter. Denne rullekaken er spesielt myk i konsistensen fordi det er potetmel i deigen. Smaker godt både til dessert og til kaffen. Passer også fint til deg med glutenintoleranse da den ikke inneholder hvetemel. Har du lyst til å bruke annen frukt eller bær, er det mange muligheter her.
12 stk
3 egg
125 g sukker
¾ dl potetmel
30 g finmaltemalte hasselnøtter
2 ss kakao
1 ts bakepulver
Fyll:
3 dl kremfløte
2 røde epler
Pynt:
2 dl kremfløte
1 rødt eple
Sitronmelisse
Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt potetmel, bakepulver og kakao sammen og bland det sammen med de finhakkede nøttene.
Kle en langpanne, 30 x 40 cm med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i ca. 8 minutter. Husk at ovner steker forskjellig og at de kan variere i temperatur, så pass på tiden at kaken ikke brenner seg.
Hvelv kaken på et kjøkkenhåndkle eller papir drysset med sukker. Trekk av forsiktig av bakepapiret. Avkjøl kaken med langpannen hvelvet over. Da sprekker ikke kaken når du ruller den sammen.
Pisk kremen stiv og bland med eplebiter. Smør kremen over kaken og rull den sammen fra langsiden. Legg kaken med skjøten ned.
Pisk kremen stiv og pynt med krem og epleskiver på toppen sammen med sitronmelisse.