Kyllingfilet med honning, sitron og rosmarin

Stikk en kvist rosmarin under skinnet eller lag en lomme i kjøttet, og stekes kyllingfileten sammen med litt honning og sitron. Deilig hverdagsmat som også egner seg perfekt til en klubbkveld med venninnene.
4 porsjoner
4 kyllingfileter, helst med skinn
salt og kvernet pepper
4 kvister rosmarin
1 sitron
1 hel hvitløk
1 ss smør
1 ss olje
2 ss honning
1 dl hvitvin/buljong
1 pk. asparges
1 rød paprika
Gni kyllingfiletene inn med salt og kvernet pepper. Stikk en kvist rosmarin under skinnet eller inn i kjøttet på fileter uten skinn.
Vask sitronen godt i lunkent vann og skjær den i biter.
Varm smør og olje i en stekepanne med høye kanter. Rens hvitløksbåtene og brun kyllingfiletene og hvitløken 3–4 minutter på hver side.
Hell over honning, vin/buljong og sitron, la alt småkoke i 8–10 minutter eller til kjøttet er ferdig stekt. Smak til med salt og pepper, og dryss over hakket rosmarin ved servering.
Serveres med asparges, stekt paprika og stekte poteter
Legg igjen en kommentar