Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingfilet med honning, sitron og rosmarin

kylling-file-honning-paprika
0 Flares 0 Flares ×

Stikk en kvist rosmarin under skinnet eller lag en lomme i kjøttet, og stekes kyllingfileten sammen med litt honning og sitron. Deilig hverdagsmat som også egner seg perfekt til en klubbkveld med venninnene.

4 porsjoner

4 kyllingfileter, helst med skinn

salt og kvernet pepper

4 kvister rosmarin

1 sitron

1 hel hvitløk

1 ss smør

1 ss olje

2 ss honning

1 dl hvitvin/buljong

1 pk. asparges

1 rød paprika

Gni kyllingfiletene inn med salt og kvernet pepper. Stikk en kvist rosmarin under skinnet eller inn i kjøttet på fileter uten skinn.

Vask sitronen godt i lunkent vann og skjær den i biter.

Varm smør og olje i en stekepanne med høye kanter. Rens hvitløksbåtene og brun kyllingfiletene og hvitløken 3–4 minutter på hver side.
Hell over honning, vin/buljong og sitron, la alt småkoke i 8–10 minutter eller til kjøttet er ferdig stekt. Smak til med salt og pepper, og dryss over hakket rosmarin ved servering.

Serveres med asparges, stekt paprika og stekte poteter

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet