Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Påskekake med hjemmelaget eggekrem, mango og granateple

paske-kake-mango-eggekrem
0 Flares 0 Flares ×

Dette er kaken som holder seg saftig veldig lenge. Men spiser du den ikke opp med en gang, kan den fint fryses. Passer perfekt til dessert på påskeaften eller til en kaffekopp i solveggen. Bytter du ut den vanlige kjeksen med glutenfrie, kan den spises av dem med glutenintoleranse også.

(ca. 15 stk)
6 eggehviter
5 dl sukker
1 pk ritzkjeks, evt glutenfrie
250 g peanøtter, salte
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Eggekrem:
6 dl melk
9 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss maisstivelse (maizena)
5 pl gelatin
2 dl kremfløte
Pynt:
2 mango
1 granateple
Skill eggeplommer og hvite og pisk eggehvitene stive.
Ha i litt og litt av sukkeret av gangen og pisk til stiv marengs.
Knus kjeksen i grove biter og grovhakk peanøttene.
Bland dette inn i marengsen. Bland inn vaniljesukker og bakepulver.
Hell røren i rund form, ca 26 cm, med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøles i formen.
Lag eggekrem/vaniljekrem med å ha melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk opp eggekremen slik at den blir jevn og fin, før du skal bruke den.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Legg eggekremen på kaken like før den skal serveres og topp med biter av mango og granateple.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet