Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Tebrød

te-brod
0 Flares 0 Flares ×

En kakeboks full av deilig tebrød er lykke. Bak dem og putt dem i en tett boks og ta dem fram når du får kaffegjester. De er også supergode å dyppe i kaffekoppen. Jeg er sikker på at de fremkaller  like gode barndomsminner for deg som for meg. Mamma bakte disse titt og ofte og i hvert fall hadde vi dem til påske. Her er hennes oppskrift som jeg deler med deg.

Ca. 30 stk

200 g smør
400 g hvetemel
200 g sukker
revet skall 1 sitron
1 ts hornsalt
3 egg
Pensling:
1 egg
perlesukker
Smuldre smøret i melet og bland i sukker, revet sitronskall og hornsalt. Visp eggene lett og bland dem i deigen.
Del deigen i tre like deler og trill hver del til en pølse i stekeplatens lengde. Trykk dem flate med hånden.
Pensle med egg og strø perlesukker over.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 12–15 minutter.
Avkjøl lengdene litt og skjær i skiver på skrå med en skarp kniv.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Tebrød”

  1. Anne Karin

    Glimrende forslag, men hornsalt? Setter ikke det en smak på kjeksene?

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei Anne Karin,
      Hornsalt eller hjortetakk spalter seg i tre gasser når hornsalt varmes opp til cirka 60 grader: karbondioksidgass, vanndamp og ammoniakkgass.
      I praksis forsvinner hornsaltet bokstavelig talt i løse lufta når kakene stekes, men gassene løfter med seg deigen på vei opp, eller de kan etterlate seg mange små hull som gjør kakene ekstra sprø som i dette tilfellet.
      Hornsalt egner seg til bruk i deiger mye fett og lite eller ikke noe vann, fordi det gir mange små bobler og dermed ekstra sprø og porøse kaker.
      Hornsalt bør brukes i flate kaker som skal steke ved relativt høy temperatur til de blir helt tørre, og både smak og lukt forsvinner. Derfor brukes hornsalt i slike tørre kaker.
      Håper du har lyst til å prøve favorittoppskriften min på tebrød. De gir meg alltid gode vibber og mange herlige minner.
      Ønske om en fin dag til deg fra meg. Og takk for at du spør om akkurat dette. Det minner meg på at jeg bør skrive en slik artikkel og legge ut hva som er forskjell på de forskjellige hevemidlene som en bruker i kaker.
      Vennlig hilsen Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet