Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Byggrynskake med rømme og syltetøy.

bygg-mels-kake
0 Flares 0 Flares ×
Grøten som denne kaken er basert på er like gammel som Norge selv, hvis ikke eldre. Grøten var fast hverdagskost flere ganger om dagen. Jeg har brukt grøten som basis men videreutviklet den ved å tilsette egg og sukker og steke den som en kake i stekeovn. Men er du på en hytte i påsken uten stekeovn kan du bruke en stekepanne i stedet for. En enklere kake å lage i påsken finnes nesten ikke!
12 stk.
1 l melk
¾ kopp byggris
¾ kopp hvetemel
3 egg
1 kopp sukker
½ ts salt
1 ts kardemomme
Legg grynene i vann noen timer før de kokes til grøt.
Kok melk, byggris og hvetemel i en kjele til grøt. Pass på å røre godt, det tar en liten stund før den tykner og den kan fort brenne seg.
Visp egg og sukker til eggedosis og bland det i grøten. Hell røra over i en liten langpanne.
Stek kaken i ovnen ved 220 grader i ca.25 minutter eller til den blir gyllen.
Avkjøl kaken og del den opp i serveringsstykker og server gjerne den sammen med litt rømme og godt syltetøy.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Byggrynskake med rømme og syltetøy.”

    • Kristin Jøtun

      Ja det er det beste, gjerne noen timer. Ellers så blir de veldig harde.
      Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet