Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Eggelikør til påskekosen

egge-likor
0 Flares 0 Flares ×

Hvis du ikke har lyst til å gjøre alt i siste liten til påsketuren kan du fint lage eggelikøren i helgen. Eggelikør er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering. Men lag gjerne en stor porsjon og legg den gjerne i fryseren. Der kan den ligge i gang tid før den blir dårlig.

egge-likor

1 stor flaske
4 eggeplommer
2 1/2 dl sukker

1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl kokt kald melk
2 dl konjakk
Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.
Kok opp melken og tilsett resten av ingrediensene. Hell over på flaske og legg i fryseren, det kan være lurt og ikke fylle flasken helt full i tilfelle eggelikøren fryser, slik at den har plass til å utvide seg i flasken.
Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge i fryseren i lang tid.
Bruk vaniljestang i stedet for vaniljesukker, det gir en bedre smak  enn kjemisk framstilt vaniljesukker. I tillegg får man fine svarte prikker i likøren og den ser mer hjemmelaget ut.

Bruker man Bourbon vaniljestang holder det med en halv, fordi den er mer aromatisk og sterk på smak enn de andre du får kjøpt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet