Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Terteflarn med vaniljekrem og friske bringebær

terte-flarn-eggekrem-bringebær

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Deilig dessert som er virkelig enkel å lage og som smaker nydelig etter en god middag. Jeg er sikker på at denne vil imponere gjestene dine.

4 porsjoner
2 pl. butterdeig
Vaniljekrem:

1 vaniljestang
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
1 dl sukker
3 egg
3 ss maizena
2 dl fløte
Pynt:
1 pk. bringebær
Noen rips
Kjevle ut butterdeigen til dobbel størrelse og stans ut runde små kaker.
Stekes i krumkakejern eller stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter. Legg da på litt bakepapir og en stekeplate på toppen, slik at de ikke hever seg.
Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Avkjøl slik at væsken er lunken.
Rør sammen fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
Hell den lunkne væsken oppi eggeblandingen litt av gangen, mens du rører med en visp.
Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke sakte opp under omrøring slik at den tykner.
Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig i kaldt vann..
Bland sammen vaniljekrem og pisket krem. Sett den gjerne i kjøleskap noen timer.
Legg på en kake på en tallerken og legg på en skje med vaniljekrem.
Legg på friske bringebær og legg deretter på et lag til med kake.
Legg så på et lag til med vaniljekrem og pynt med bringebær og rips på toppen.

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet