Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingfilet med grønnsaus

kylling-gronn-saus

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

Dette er kanskje en annerledes saus både i farge og smak enn den du helt sikkert vanligvis lager. Men ikke desto mindre er den kjempegod til ulike kjøttretter som kyllingfileter, okse  eller kalvestek. Sausen serveres romtemperert og kan gjøres ferdig tidligere på dagen.

4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 liten bunt timian
1 ss provance krydder
½ ts salt
 ¼ ts pepper
1 ss smør eller olje
Grønnsaus:
1 bunt bladpersille (uten stilkene)
3 ss kapers
Saft av 1 sitron
5 ansjosfileter
1 løk
2 båter hvitløk
1 ss hvitvinseddik
1 dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
Tilbehør:
ris
½ paprika
Finhakk urter og strø på krydder, salt og pepper.
Stek kyllingfiletene på alle sider i stekepanne med litt smør eller olje.
Ta dem ut av pannen og ha dem over i en ildfast form. Sett inn et steketermometer.
Stek dem i ovnen på midterste rille ved 200 grader til steketermometeret viser 68 grader, eller ta dem ute etter ca. 20 minutter.
Ta dem ut av ovnen og la dem få hvile noen minutter før de serveres.
Ha alle ingredienser til sausen, unntatt olje, salt og pepper i en food processor.
Tilsett olje litt og litt, mens maskinen kjøres på lav hastighet.  La sausen bli jevn og godt blandet.
Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres.
Server sausen sammen med kokt ris blandet med paprika og kyllingfiletene.
Pynt gjerne med litt timian på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet