Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Glutenfritt grovbrød

grovbrod glutenfritt

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Det er mange som sliter med glutenintoleranse og ofte er det en utfordring å finne fra til gode brød. Men jeg har virkelig funnet fram til et nydelig og smaksrikt og holdbart brød, som passer perfekt til alle med glutenintoleranse. Pakk brødet inn i et rent kjøkkenhåndkle og la det helst stå til neste dag slik at det har fått satt seg litt. Da blir det enklere å skjære pene skiver. Selv etter to dager er dette saftig og godt.

1 stk
6 dl kaldt vann
10 g gjær
50 g mørk sirup
160 g bokhvetemel
100 g glutenfritt havregryn
100 g solsikkekjerner
40 g gresskarkjerner
30 g linfrø
25 g fiberhusk
1 ts salt
Pynt:
Havregryn, gresskarkjerner
Smuldre gjæren i kaldt vann i en bakebolle.
Tilsett sirup, og rør til alt er oppløst. Tilsett de tørre ingrediensene og bland sammen til en glatt men ganske løs deig.
Ha deigen i en smurt liten form, 1,5 l.
Dryss over havregryn og gresskarkjerner.
Dekk formen med plast eller et klede og la brødet heve til det når kanten på formen, ca. 2 timer.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 75 minutter.
Hvelv brødet ut av formen og avkjøl på rist. Pakk brødet inn i et rent kjøkkenhåndkle og la det helst stå til neste dag slik at det har fått satt seg litt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet