Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Cappuccinokake

capuccino-kake
0 Flares 0 Flares ×

Dette er en nydelig langpannekake som virkelig passer for den kaffeglade kakeelsker. Ønsker du ikke å lage roser på toppen, brer du bare kremen enkelt utover. Her er alt opp til deg selv hva du ønske å gjøre.

12 stk
225 g sukker 
4 egg 
225 g smør 
3 ss pulverkaffe 
2 ss kokende vann 
1 dl lettmelk 
225 g hvetemel 
2 ts bakepulver 
1 ss kakaopulver 
Krem: 
2 ss sterk kaffe 
150 g kokesjokolade 
3 eggeplomme 
3 dl kremfløte 
1 ts Romessens, kan utelates
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann.
Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen litt.
Tilsett melkeblandingen i eggedosisen. Vend inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
Hell røren over i en liten bakepapirkledd langpanne 25 x 35 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen som vakre roser og sett den kjøling, slik at kremen stivner.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet