Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Krydderkake

krydder-kake-uten-egg

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en kake som passer for deg og dem som er allergisk mot egg. Kaken smaker kjempegodt og gjør seg på kakebordet. Den er også supergod å servere i bursdager eller andre sammenkomster det er naturlig å servere kaker. Holder også til mange og er enkel å lage.

Ca.15 stk

200 g smør 
1 l kefir 
500 g sukker 
650 g hvetemel 
4 ts natron 
2 ts kanel 
2 ts kardemomme 
2 ts nellik 
Glasur:
200 g kremost naturell 
100 g smør 
200 g melis
Smelt smør og rør inn kefir og sukker.
Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen.
Hell deigen i en smurt/bakepapirkledt liten langpanne 30 x 40 cm
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca 40 minutter.
Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen.
Bland sammen kremost, smør og melis og bre det utover kaken.
Pynt med blå kakepynt på toppen.

(Foto: http://www.Kimholthe.no)

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet