Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Appelsin og kokoskake

lang-panne-kaker-sitron-kokos

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Er du glad i appelsin og kokos er dette virkelig kaken for deg. Denne kaken er utrolig saftig og smaker nydelig til te- eller kaffekoppen. Lag en nydelig ostekrem med appelsin og bre den utover toppen og pynt med farget kokos. Rød kokospynt får du ved å blande noen dråper med rød konditorfarge i kokosen og røre det rundt. Vakkert og ikke minst veldig enkel pynting.

18 stk

500 g smør 
500 g sukker 
6 egg 
4 ½ dl helmelk 
500 g hvetemel 
3 ts bakepulver 
3 ts vaniljesukker 
2 appelsiner, skall og saft 
150 g kokos
Ostekrem med appelsin: 
125 g kremost naturell 
60 g smør
4 dl melis 
2 ts vaniljesukker 
½ dl appelsinsaft
Pynt:
Kokos
rød konditorfarge
Rør romtemperert smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsette ett egg vekselvis med de tørre ingrediensene.
Rør til slutt inn finrevet appelsinskall.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (langpanne, ca 25 x 35).
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 35–40 minutter.
Avkjøles i formen.
Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem.
Ha kokos i en bolle og drypp noen dråper med konditorfarge i og bland det sammen. 
Smør kremen utover kaken og pynt gjerne med farget kokosmasse på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet