mini-pavlova-vanilje-krem-lakris-saus
Alle innlegg Desserter Oppskrifter

Sjokoladepavlova med vaniljekrem og lakrissaus

0 Flares 0 Flares ×

Pavlova, marengs eller pikekyss blir jeg aldri lei å lage. Denne gangen har jeg puttet i litt kakao og laget en deilig lakrissaus til å ha på toppen sammen med vaniljekrem og friske bær. Denne er kjempe god  å bruke som dessert etter en god middag  om du har lyst til det. Lyst til å prøve deg på denne i helgen?  Jeg gleder meg i hvert fall til å putte dem i munnen…

8 porsjoner

6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
4 ss kakao
Fyll:
1 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem
Lakrissaus:
8 lakris fudge
8 ss vann
Pynt:
100 g bringebær
100 g blåbær

Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle.
Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig har du den over i en sprøytepose. Lag en sirkel på et bakepapir i den størrelsen du ønsker, ca. 24cm, og sprøyt marengsen utover eller bre den utover med en slikkepott. Form gjerne med en fordypning i midten.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i ca. 40 minutter. Husk at det kan ta lengre eller kortere tid, ettersom alle ovner steker forskjellig.
Avkjøl på rist.
Pisk kremfløten stiv.
Vend inn kremen i vaniljekremen.
Ha lakrisfudge og vann i en kjele og smelt det forsiktig på lav varme til en seig saus. Bruk mer vann om du vil ha sausen mer rennende.
Ha kremen på toppen av kaken og pynt med friske bær på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×