Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladehavrekjeks med sitronkrem

havre-sjokolade-kjeks-sitronkrem
0 Flares 0 Flares ×

Disse deilige kjeksene kan like gjerne lages med glutenfrie havregryn og glutenfritt mel. De smaker nydelig uansett og så har du alltid noe å servere til kaffen. Kjeksene passer også til deg som ikke tåler hvetemel.

20 stk.

100 g smør
125 g brunt sukker
125 g sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
150 g havregryn eller havremel
2 ss hvetemel eller glutenfritt mel
1½ ts natron
Sitronkrem:
2 egg
2 eggeplommer
3 sitroner
240 g sukker
125 g usaltet smør
Rør smør og sukker hvitt, og bland inn eggene ett og ett.
Bland inn de tørre ingrediensene.
Bruk en spiseskje og form til jevnstore boller.
Sett bollene med god avstand på bakepapiret.
Kjeksene vil flyte ut under steking.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 10–12 minutter.
Avkjøl noen minutter på brettet og flytt dem over på rist.
Oppbevar kjeksene mørkt og tørt.
Rør eggene, sitronsaften, sitronskallet og sukkeret sammen i en kasserolle. Varm opp blandingen forsiktig og rør til blandingen tykner. Det skal ikke koke, for da skiller den seg.
Ta kasserollen av platen, og avkjøl til fingervarmt, 35-40 grader.
Tilsett smør, og rør sammen med en stavmikser. Sett kremen kjølig.
Fyll en sprøytepose med kremen og sprøyt på en rose.
Pynt med en sommerfugl på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet