Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Peanøttkake på browniebunn

peanott-kake
0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken er bare fantastisk nydelig. Kremete, saftig og rett og slett en konfektkake du sent vil glemme.  Kaken smaker utrolig godt til en kaffekopp, men ikke skjær for store stykker  for den er utrolig mektig.
Sett den litt i fryseren før den skal skjæres opp, da er det lettere å lage små, pene kakestykker.

25 stk

300 g smør
600 g kokesjokolade
6 egg
8 dl sukker
4 ts vaniljesukker
7 ss kakao
4 ½ dl hvetemel
Peanøttfyll:
4 dl peanttsmør, kremete type
100 g smør
7 dl melis
1 ts vaniljesukker
7 ss melk
Sjokoladeglasur:
300 g kokesjokolade
1 – 2 ss delfiafett
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp, du trenger ikke piske eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret og bland det inn. Sikt inn mel, kakao og vaniljesukker. Bland røren raskt sammen.
Ha røren over i en liten, bakepapirkledd langpanne 25 x 30 cm
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 25 minutter. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen.
Pisk sammen mykt peanøttsmør, romtemperert smør, vaniljesukker og melk til en luftig peanøttkrem. Synes du kremen virker for tørr, kan du piske inn litt mer melk.
Smør peanøttfyllet over browniesbunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer. Eller gjerne i fryseren.
Smelt delfiafett og tilsett sjokoladen og smelt den på lav varme. Fordel sjokoladeglasuren over peanøttfyllet på toppen av kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskap eller fryser til sjokoladeglasuren har stivnet.
Kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Del kaken i små firkanter med en skarp varm kniv. Hvis du ikke gjør det brekker toppen på kaken i biter når den skjæres opp.
Kaken er super å fryse og kan gjerne fryses i små biter!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet