Jeg kan nesten ikke tenke meg noe enklere enn en form hvor hele middagen er i. Denne kjøttdeigformen kan gjøres ferdig dagen før og settes raskt inn i ovnen når sulten gnager etter en lang dag. Det passer også godt å servere denne om du skal ha klubb eller flere til middag. Smakfull og god. Det er viktig å smake den til med sukker, salt og krydder. Så smak alltid på maten underveis, da er du sikret et godt resultat. Jeg har også lagt ved handleliste til deg om du synes det gjør det litt enklere å gå i gang å lage denne retten.
4 porsjoner
600 g poteter
400 g kjøttdeig
1 løk
1 gulrot
2 båter hvitløk
1 dl vann
1 ss provancekrydder
12 små sjampinjong
2 ss tomatpuré
2 – 3 ts sukker
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 boks hermetiske tomater
Topping:
35 g parmesan
Skrell poteter og skjær den i tynne skiver.
Stek kjøttdeigen i flere omganger i en stekepanne med litt olje.
Finhakk løk og hvitløk og ha i en gryte med litt olje. Del gulrøttene i skiver og ha det i pannen.
Tilsett potetskivene og surr dem med noen minutter.
Tilsett soppen enten delt i to eller i biter.
Rør inn tomatpuré og hermetiske tomater. Smak til med Provencekrydder, sukker, salt og pepper.
La småkoke i 10 minutter.
Ha alt over i en ildfast form og riv litt parmesan over.
Stek på midterste rille ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Server gjerne med fersk brød eller flatbrød ved siden av.
Handleliste:
10 små sjampinjonger
400 g kjøttdeig
2 gulrøtter
1 løk
2 båter hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 liten tomatpuré
600 g poteter
35 g parmesan