Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Hjemmelaget pasta med biff og gorgonzola

hjemmelaget-pasta-biff-gorgonzola

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er middagen du må lage når du har litt bedre tid, og særlig om du har lys til å imponere gjestene dine med hjemmelaget pasta.
Derfor er lørdagen er fin dag å lage litt ekstra god mat på, og har lyst til å lage din egen pasta lærer jeg deg hvordan du gjør det enkelt og greit her.

4 PORSJONER

600 g ytrefilet av storfe
4 ss smør
4 båter hvitløk
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
Pasta:
500 gram hvetemel, gjerne fint pastamel eller durumhvete
1 ts salt
4 egg
4 eggeplommer
2 ts salt til koking
Evt.
4 porsjoner tagliatelle
Saus:
200 g sjampinjong
2 ss smør
3 dl fløte
1 pk gorgonzola ost
2 ss soyasaus
Til servering:
1 pk aspargestopper
12 cherrytomater
2 ss finhakket frisk timian
Start med å lage pastaen om du ønsker det. Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.
Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene.
Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet. Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.
Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd. Kjevler du ut for hånd, skjær den i passe tykke lenger som tagilatelle.
Skjær kjøttet i tynne skiver og stek det raskt i pannen med litt smør. Stek sjampinjongen noen minutter i litt smør.
Kok opp fløte, ost og soyasaus i en kjele og la den koke inn til tykk saus.
Tilsett sjampinjongen
Kok opp vann og legg i pastaen. Kok pastaen noen til den er al dente, 5 – 6 minutter. Fersk pasta trenger kortkoketid før den er ferdig. Bruker du ferdig pasta følges pakkens anbefaling.
Hell av vannet av pastaen og tilsett sausen og rør den inn.
Kok aspargesen mør noen minutter.
Server pasta med saus, kjøtt, asparges og halve cherrytomater. Pynt gjerne med litt timian på toppen.

Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1/4 kg smør
1 hvitløk

500 gram hvetemel, gjerne fint pastamel eller durumhvete
8 egg
Evt en pakke med tagliatelle
200 g sjampinjong
3 dl fløte
1 pk gorgonzola ost
1 glass soyasaus
1 pk aspargestopper
12 cherrytomater
1 frisk timian

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet