Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

2 verdener – sjokoladekake

sjokolade-kake-to-verden

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Her er det både vanlig sjokolade og gulrøtter i deigen. Ikke rart at disse blir kaldt for 2 verdener.

Ca 12 stk.

4 egg
270 g sukker
360 g hvetemel
100 g kokesjokolade
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1½ dl olje
3 dl revne gulrøtter
GLASUR:
100 g kremost
60 g smør
4 dl melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
PYNT:
hjertestrøssel
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.
Riv gulrøtter og press ut overflødig saft.
Rør inn olje, gulrøtter og hakket eller biter av kokesjokolade.
Fyll røren i muffinsformer.
Stek kakene i ovn på nederste rille ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Rør sammen glasuren og del kakene i to og legg fyll mellom lagene.
Pynt med glasur på toppen og strø litt hjertestrøssel over 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet