Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Suppegjøk med hot tomatsuppe

suppe-gjok-hot-tomatsuppe
0 Flares 0 Flares ×

Dette er en artig måte å servere brød og suppe på. Rundstykkene kan du lage så grove du ønsker. Så bytte gjerne litt av hvetemelet med sammalthvete grov eller fin. Suppa kan tilsettes mer chili og kajennepepper om du ønsker den enda sterkere. Eller ta bort litt om du ikke ønsker den så sterk.

(2 porsjoner)
1 kg hvetemel
50 g gjær
1 ts salt
6 dl væske
2 ss smør
Suppe:
4 løk
1 – 2 båter hvitløk
1/2 – 1 rød chili uten frø
1 ss olivenolje til steking
1 – 2 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 dl vann evt bland inn litt melk, fløte eller kokosmelk
1 grønnsakbuljong (terning)
1 – 2 ss sukker
½ ts salt
Ha mel, gjær og salt i en bolle.
Tilsett lunken melk, og elt deigen godt til den er fast og smidig i ca. 10 minutter og til deigen slipper bakebollen. Tilsett romtemperert smør og elt deigen i 10 minutter til.
Hev deigen på et lunt sted i en time.
Slå deigen sammen igjen.
Del deigen opp i 4 store boller, eller del dem i ønsket størrelse. Sette dem på en smurt plate eller bakepapirkledd.
Etterhev bollene i 20 minutter.
Pensle med egg, og stek dem på midterste rille ved 200 grader i ca.15 minutter.
Avkjøl på rist.
Fres løk, hvitløk og chili myk og blank i en kjele med litt olje.
Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann og buljong. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med sukker, salt og gjerne litt kajennepepper om du ønsker den enda litt sterkere.
Skjær av lokket på bollene og grav ut det meste av litt av innholdet.
Fyll opp med suppe og pynt med litt urter på toppen.

Handleliste:
1 kg hvetemel
50 g gjær
1/4 kg smør
4 løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 liten boks tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet