Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Rimboboller

rimbo-boller
0 Flares 0 Flares ×

Jeg kjenner ikke til hvor disse bollene har fått navnet sitt fra. Men dette er en gammel oppskrift som jeg har funnet i min mors gamle oppskriftsamling og som jeg ofte baker her hjemme. Jeg vet også at disse bollene ofte bakes i vårt naboland Danmark, så kanskje de kommer derfra opprinnelig? Ikke vet jeg, men kanskje du kjenner til historien til dette navnet? Fortell meg gjerne om det!
Du må gjerne fryse bollene stekte, men da uten glasur. Men har du lyst på helt fersk boller så sett dem ferdighevede  men ustekte inn i fryseren. De ustekte bollene tar du ut av fryseren samtidig som du setter på ovnen for så å sette dem inn og steke dem. Himmelsk gode og litt annerledes enn de vanlige bollene du kanskje pleier å bake.

25 stk

50 g gjær
3 dl kald melk
200 g smør
1 ss sukker
6 dl hvetemel
Fyll:
75 g smør
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
Pynt:
1 dl melis
1 ss vann
muffinesformer
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett kald melk, og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett smør, delt i mindre biter, sukker og mel. Arbeid raskt sammen til en smidig deig.
Kjevle ut deigen til en stor firkant, 40×40 cm., på et melet arbeidsbord.
Skjær leiven i firkanter, 8×8 cm.
Rør sammen ingrediensene til fyllet. Fordel det på midten av firkantene.
Brett de fire hjørnene på deigbitene inn over fyllet.
Legg bollene i papirformer. Sett på stekeplate.
Dekk dem til, og la heve ca. 2 timer i romtemperatur.
Pensle bollene med lett sammenpisket egg.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader  i ca.10 minutter.
Avkjøles på rist og i muffinsformene.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet