Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Krabbebrød fylt med ferske reker

Krabbe-brod
0 Flares 0 Flares ×

Du har ikke lyst på litt reker til helgen da? Nå er rekene virkelig på sitt aller beste nå, selv om det er på sommeren du spiser aller mest reker og loff. På vinteren er vannet iskaldt og det gjør at kvaliteten på rekene blir fantastisk gode. Så hvorfor ikke bake en loff , form den som en krabbe og fyll den opp ferske reker. Artig og veldig annerledes ikke sant og ikke så veldig vanlig å se på bordet?

1 stk
7 dl skummet melk
1 pk. gjær
100 g smør
1 kg hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
egg til pensling
Varm melken til den er fingervarm, 37 grader.
Smuldre gjæren og rør den ut i melken. Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland i mel, sukker og salt i bollen og tilsett hvetemel litt og litt. Bland det til en smidig deig.Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig.
Dekk bakebollen med plast, og la den sta på et lunt sted i ca.1 t.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og form deigen til en stor krabbe. Eller bruk fantasien og lag andre brøddyr om du heller vil det.
Legg et kjøkkenhåndkle over brøddyret, og etterhev det i ca. 30 minutter.  Pensle brøddyret med sammenvispet egg.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 230 grader  i ca. 25 minutter til det er gyllenbrunt. Avkjøles på rist.

Hul ut kroppen og fyll opp med deilige reker og andre skalldyr om du vil det.
Har du litt deig igjen kan du lage en loff i tillegg og servere den til.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet