Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Tomat- og paprikasuppe med sting

tomat-suppe-hot

Matstyling: Kristin Jøtun. Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Supper smaker alltid godt, og mandager er en dag hvor det er fint å lage en suppe. I tillegg er denne suppen vegetarisk om du ønsker en kjøttfri dag i uken. Mettende og nydelig, men en suppe som krever litt mer jobb. Men til gjengjeld varmer den godt i en frossen kropp. 

(4 porsjoner)
2 rød paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
1 løk
2 båter hvitløk
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/8 ts pepper
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl kremfløte
Tilbehør:
Grissini
Del paprika og chili på langs og ta bort kjernehusene.
Skjær tomatene i to og rens løken og skjær i båter. La gjerne skallet være på hvitløkbåtene. Legg alt i en langpanne, hell på olivenolje, krydre med timian, salt og pepper, bland godt. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter. Rør rundt noen ganger. Alt skal bli mykt.
Legg de ferdig stekte grønnsakene i en kjele og hell på vann og ha i buljongterningen. La grønnsakene trekke i ca. 5 minutter.
Kjør suppen glatt i en blender/food processor og sil den.
Hell på fløten, kok opp og smak evt. til med mer salt og pepper.
Server gjerne med friske urter oppå og med ostesticks ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet