Briocher-hvit-sjokolade
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Briocher med hvit sjokolade.

0 Flares 0 Flares ×

Briocher er velsmakende boller, lette å lage og ikke minst veldig gode på smak. Har du heller lyst til å fylle dem med eplesyltetøy eller annet syltetøy  i stedet for sjokolade, kan du fint gjøre det. Baker du dem er jeg sikker på at de er borte før du vet ordet av det.

10 STK
3 dl melk
1 pk. gjær
ca.550 g hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
1 egg
75 g smør
Fyll:
150 g hvit sjokolade
1 dl kremfløte
revet skall og saft av ½ lime
Pynt:
melis
Varm melken fingervarm, ca. 37 grader, og bland ut gjæren i væsken.
Tilsett hvetemel, sukker, salt og egg og bland deigen godt sammen for hand eller med kjøkkenmaskin. Prøv deg litt fram med å tilsette melet, det kan hende at du ikke trenger alt, eller at du kanskje trenger litt mer.
Når deigen er smidig, tilsettes smør som er skåret i terninger.
Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
Dekk bakebollen med plast, og la den stå i ca. 1 t.
Smelt den hvite sjokoladen sammen med fløten og tilsett revet skall og saft av limen i deigen.
Ta deigen ut på melet bakebord.
Del den i 10 like store emner og form til runde boller og la dem hvile i ca. 5 minutter. Kjevle emnene ut til små lapper.
Legg en teskje med sjokoladefyll på midten av lappen. Brett lappen sammen til en liten pung slik at fyllet blir liggende i midten, og sett den med skjøten opp i en muffinsform.
Dekk bollene med et klede, og la dem heve til dobbelt størrelse i ca.1 t.
Pensle bollene med sammenvispet egg.
Stekes i ovnen på midterste rille ved  200 grader i 10–15 minutter til de er gylne på farge.
Avkjøles på rist.
Strø litt melis over briochene rett før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×