Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fletteloff

flette-loff
0 Flares 0 Flares ×

Vi må unne oss en god loff i julen. Loff passer jo til det aller meste, både oster, ribbe eller et godt syltetøy. Kos deg og nyt disse deilige loffene. Du må gjerne bake dem nå og legge dem i fryseren. Varm dem gjerne litt i ovnen før du serverer dem. Da blir de som nystekte igjen.

2 stk.

6 dl melk
50 g (1 pk.)gjær
1 ts salt
2 ts sukker
1 egg
ca. 900 g hvetemel
100 g smør
Pynt:
1 egg
valmuefrø
Smuldre gjæren i bakebollenm ha i melken og varm det til det er lunkent.
Hell det over gjæren og rør den ut.
Ha i salt, sukker, egg og mesteparten av hvetemelet, og elt sammen til en lett og smidig deig. Elt så inn romtemperert smør og kjør det i maskinen noen minutter. Tilsett eventuelt mer mel om det trengs.
Sett deigen til heving under plast på lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet, og del den i 6 like store emner.
Trill/rull lange pølser. Flett tre og tre lengder til en loff. Legg flettene på bakepapirkledd stekeplate.
Hev under plast på lunt sted, ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, dryss på valmuefrø.
Stekes i ovenen på 225 grader i 20 – 30 minutter. Avkjøl på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet