Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Karamellpudding i porsjonsformer

karamell-puddng

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Hjemmelaget karamellpudding er en sikker dessertvinner samme når du server den.  Disse er laget i porsjonsformer , men kan også lages i en avlang form om du heller ønsker det. Dette er en oppskrift på karamellpudding med fløtemelk, men du kan også lage den med viking melk.

(4-6 porsjoner

125 g sukker
3 dl kremfløte
3 dl H-melk
1 vaniljestang
4 egg
Pynt:
1 1/2 dl kremfløte
Ha sukkeret direkte i formen eller ha det i en kjele og brun det på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Bruk grytekluter!
Drei på formen eller ha det smeltede sukkeret i formen eller formene slik at sukkeret blir jevnt glasert..
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang som er splittet på langs.
Ta kjelen fra platen og avkjøl blandingen noe før du rør inn lett piskede egg. Ikke piske så mye for det skal ikke være mye luft i denne.
Sil blandingen over i glaserte former eller formen.
La form eller formene stå på benken i 15 – 20 minutter. Da «setter» røren seg og hindrer at det blir luftbobler eller piper i den ferdige karamellpuddingen.
Sett inn formene eller formen i stekeovnen med vann i bunnen på langpannen. Det er viktig at formen eller formene står i vannbad.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 125 grader i ca. 1 time, 30 minutter lenger for stor form. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast, men puddingen er myk under. Er den det er puddingen ferdig.
Avkjøl puddingen i formen til neste dag.
Hvelv på et fat med kant, slik at karamellsausen ikke renner vekk.
Server med krem eller bland kremen med litt karamellsaus
Server gjerne mer karamellsaus ved siden av i en liten glassmugge.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet