Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladebiter med nøtter

sjokolade-biter-nøtter
0 Flares 0 Flares ×

Er du glad i lys sjokolade vil du elske disse. Nydelige å spise og fine å se på. Gjør seg godt på kafefatet til jul.Det kan være noen som er allergiske mot peanøtter, så bytt ut med mandler i stedet for. Hvis du har lyst til å lage disse uten nøtter eller mandler, kan du bytte det ut med grovhakket sjokolade, marsmellows eller geletopper. Her er det bare fantasien som stopper deg.

ca. 30 stk
200 g melkesjokolade eller lys kokesjokolade
½ dl sirup
½ dl sukker
50 g smør
1 dl kremfløte
1 1/2  dl usaltede peanøtter, eller mandler om du heller ønsker det
Pynt:
150 g mørk sjokolade
25 g kokosfett/delfiafett
Kle en form, ca.15×25 cm med bakepapir.
Del melkesjokoladen i små biter. Ha dem i en kjele sammen med sirup, sukker, smør og kremfløte.
Smelt alt på lav varme. Øk varmen og la blandingen koke i 20 minutter.
Hakk peanøttene og ha dem i blandingen.
Bre blandingen utover i formen. Sett formen i fryseren om du har plass eller sett den i kjøleskapet og la den stivne.
Smelt den mørke sjokoladen sammen med kokosfett eller delfiafett i vannbad.
Bre sjokoladen over den lyse sjokoladen og sett alt kaldt, og gjerne tilbake i fryseren, slik at det stivner.
Skjær sjokoladen i små biter og oppbevar dem kjølig til dem skal benyttes.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet