Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Marshmellows

mars-mellows
0 Flares 0 Flares ×

Du trenger absolutt ikke kjøpe marshmellow i butikken, men lage dem selv.
Disse er satt på en liten bit kjeks som bunn, for da blir de ikke så klissete å ta i. Har du lyst, kan de dyppes i sjokolade og kokos. Eller om du vil kan du tilsette litt bringebærsmak og rosa konditorfarge for å gjøre dem ekstra søte, er det også veldig godt og vakkert å se på.

25 stk
1 pl. gelantin
12 franske vafler
3-4 eggehviter
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Pynt:
kakestrøssel
Legg gelantinen i kaldt vann.
Del vaflene i to eller skjær ut rundinger med skarp kniv, ca. 6 cm.
Visp eggehviter, sukker og vaniljesukker til marengs med en mikser.
Klem ut vannet av gelantinplaten.
Kok opp ca.3 ss vann og smelt gelatinen.
Hell gelatinen i en tynn stråle i marengsblandingen.
Fortsett å piske til massen er tykk og seig.
Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt på fine små roser på vaffelkjeksene.
Sett dem på rist og la dem tørke ca. 2 timer.
Pynt dem gjerne med kakestrøssel før de settes på fatet.
Eller dypp dem i sjokolade og strø på kokos om du heller ønsker det.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet