Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kokosmakroner

kokos-makroner
0 Flares 0 Flares ×

Jeg er oppvokst med seige og gode kokosmakroner og blir så skuffet når jeg får servert tørre kokosmakroner. Jeg vet ikke hva du er oppvokst med, men har du lyst å prøve mine,  følger du bare oppskriften her. Da kan jeg garantere seige og gode makroner,som også holder fasong og ikke flyter utover. Oppbevar dem gjerne i fryseren, eller i en tett kakeboks i kjøleskap eller kjeller.

 Ca. 35 stk.
4 eggehviter
2 dl sukker
5 dl koksmasse
Skill hvite og eggeplommene fra hverandre.
Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen.
Bland i sukkeret og koksmassen.
Sett kjelen på middels varme og rør til massen blir som en tykk grøt.
Dette kan ta 8–10 minutter.
Bruker du sterkere varme har massen lett for å sette seg i bunnen.
Dekk en plate med bakepapir og sett massen på i store topper med en teskje.
Stek makronene midt i ovnen ved 180 grader i ca.12 minutter. eller til fargen er lett gyllenbrun. De skal fortsatt være hvite når du tar dem ut av ovnen.
Avkjøl på rist og putt dem gjerne i fryseren. Men de holder seg også godt om du putter dem i tette bokser og setter dem kjølig.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Kokosmakroner”

  1. siv kaldal

    Hva menes med at «de skal fortsatt være hvite når de kommer ut av ovnen»

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei,
      Det betyr at du de skal ikke være stekt så mye. Når de kommer ut av ovnen skal de fortsatt ha det hvite uttrykket.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet