Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Baileyskuler og Müsliekonfekt

bailey-kuler-konfekt-muslie-konfekt
0 Flares 0 Flares ×

Her får du oppskrift på to deilige konfekter. Den ene passer nok best for de voksne ettersom den inneholder litt likør. Ønsker du ikke å tilsett likør, kan du legge inn en hasselnøtt eller en liten terning med nougat i stedet for. Det smaker også veldig godt. Muslieknekk blir litt mer som karamell, og er kjempe godt.

Baileys kuler
Lag enkel eller dobbel porsjon og sett dem i fryseren. De tiner nemlig veldig raskt, og da har du alltid noe godt å servere til kaffekoppen i jula.

(Ca 20 stk.)
200 g ekte marsipan
Ca. ½ dl Baileys likør
200 g mørk sjokolade, 55 %
Pynt:
perlesukker
konditorfarge
Del opp marsipanen og legg det i en bolle.
Hell over likøren og bland det godt sammen. Del opp i ca.20 deler og lag kuler. Smelt sjokolade i en bolle over vannbad og dypp kulene i sjokoladen.
Farg perlesukker med konditorfarge i ønsket farge i en liten bolle. Stø over litt perlesukker før sjokoladen stivner
Oppbevares i tette bokser og gjerne kjølig.

Musliknekk
Deilige små munnfuller som smaker himmelsk til en god kopp kaffe.

(Ca. 18 stk)
50 g smør
3 ss honning
1 ss hvetemel
1 ss melk
1 ½ ss müsliblanding
Smelt smør i en kjele og tilsett honning, mel og melk. Kok opp under omrøring.
Ta kjelen bort fra varmen og rør inn müslien.
Fyll små konfektformer med ½ ss av blandingen og avkjøl før dem legges i en tett boks. Oppbevares kjølig.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet