Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladeputer

Sjokolade-puter
0 Flares 0 Flares ×

Mange etterspør enkle konfektbiter, så her kommer det enda en oppskrift på en enkel konfektbit som er enkle å lage og fantastisk gode å putte i munnen.

Ca. 20 stk
200 g marsipan, enten hjemmelaget etter kjøpt
Trøffelfyll:
¾ dl kremfløte
50 g smør
150 g sjokolade
1 ss sukker
Pynt:
100 g sjokolade
1 ts olje
Kok opp fløte og smør til fyllet, grovhakk sjokoladen og ha den i fløteblandingen og la sjokoladen smelte fløteblandingen.
Senk varmen og tilsett sukker.
Rør blandingen til sjokoladen og sukkeret har smeltet. Den må ikke koke.
Avkjøl blandingen.
Kjevle marsipanen ut på en lettoljet matpapir til en firkant, 15 x 20 cm.
Del i mindre biter og legg en liten skje med fyll på hver liten firkant.
Brett så opp hjørnene på de små bitene, slik at fyllet blir helt dekket og du får små firkantete puter.
Smelt sjokoladen til pynten over i vannbad og dypp putene i sjokoladen. Legg dem på en rist, slik at overflødig sjokolade renner av.
Pynt med ønsket kakepynt eller hvit sjokolade. Her har jeg brukt rød og grønn kakepynt som jeg synes gjør seg veldig fint på fatet.

Oppbevar putene kjølig i en tett boks.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet