Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Marinert juleost

marinert-ost

Ide og Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en utrolig velsmakende julegave som du med enkelhet kan lage til mange samtidig. Kjøp inn noen fine glass og gi bort marinert ost som julegave til dem som har alt. Egner seg veldig godt på julelunsjbordet, så lag gjerne et glass til deg selv også når du først er i gang.

2 glass
300 g Edamer, Jarlsberg eller Norvegia
Marinade:
2 båter hvitløk
4 hermetisk små chili
1 ss rød pepperkorn
3 kvaster frisk rosmarin
4 dl olivenolje
1 dl hvitvinseddik
Skjær osten i passe store terninger
Ha osten i et glass med lokk
Bland finhakket hvitløk, hermetiske hele små chili, pepperkorn, rosmarin olivenolje og hvitvinseddik i en bolle.
Hell det over osten og sett på lokket. La osten stå og trekke marinade noen dager i kjøleskap før du gir den bort.
Server gjerne osten litt temperert og server gjerne litt hjemmebakt flatbrød ved siden av.

Tenker du å gi dette bort som gave, så bak gjerne litt flatbrød og legg det ved siden av glasset du gir bort. En bedre gave skal du lete lenge etter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Marinert juleost”

    • Kristin Jøtun

      Hei Julie,
      Passer du på å rengjøre glasset du legger osten og marinaden ned på, vil denne osten holde seg mint 6 uker.Oljen bevarer osten og gjør vel egentlig bare at den blir bedre og tar til seg mer smak.
      Lykke til, greit å starte så smått med juleforbredelsene allerede nå.
      Hilsen Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet