Kokosbiter

kokos-biter
0 Flares 0 Flares ×

Er du en av dem som elsker kokosbitene i twisten og gjerne krangler for å få tak i dem? Nå kan du lage dine egne kokosbiter og så mange du bare vil. Disse er skikkelig populære hjemme hos meg og går ned på høykant når de settes på boret. Jeg lager ofte dobbel porsjon når jeg først er i gang. Flotte å ha med seg som vertinnegaver i selskaper også.

(50 stk)
50 g smør
½ dl lys sirup
½ dl sukker
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse
Pynt:
175 g lys sjokolade
25 g kokosfett
Bland smør, sirup, sukker og fløte i en kjele.
Kok alt i 5 minutter.
Tilsett kokosen og bland det sammen.
Bre massen ut på et papir, ca.15 x 20.
Sett alt i kjøleskapet å la de bli stive.
Del i mindre biter og ha sjokoladen i en kjele sammen med kokosfettet.
La den smelte og dypp så kokosbitene i sjokoladen.
Ta dem opp og la sjokoladen renne av seg på en rist gjerne med bakepapir under for da slipper du så mye søl av sjokolade.
Sett dem kjølig og oppbevar dem gjerne i fryseren til de skal spises.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

You may also like...

2 Comments

  1. Bente N heieren says:

    Lagde disse i dag, var kjempegode. Kuttet dem opp før de ble stive jeg da, og satte dem litt i fryseren og da ble de lettere å duppe i sjokoladen:)

    1. Kristin Jøtun says:

      Så hyggelig tilbakemelding, og takk for tipset om fryser. Skal legge det inn som tips. Så andre også kan ha glede av tipset ditt. Hyggelig at du prøver ut oppskriftene mine. Det setter jeg utrolig pris på! En god helg til deg når den kommer om litt. Kristin:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *