Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Potetkrans med eplefyll

eple-krans
0 Flares 0 Flares ×

Har du lyst til å imponere venner og familie med en kake til kaffen? Poteter brukt i kaker gjør at deigen blir saftig og smakfull. Og med epler og kanel smelter denne bare rett og slett i munnen. Server gjerne is og friske bringebær ved siden av om du har

12 stk.
300 g smør
300 g kokte poteter
300 g hvetemel
FYLL:
4 epler
4–5 ss sukker
1 ts kanel
PYNT:
1 egg
mandler
perlesukker
Kok poteter og mos dem.
Smuldre smør sammen med mosede poteter og hvetemel.
Elt til en deig.
La deigen stå kaldt en liten stund.
Trill den til en lang pølse.
Kjevle eller trykk deigen flat.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver.
Legg tynne eplebiter langs midten og dryss på sukker og kanel.
Brett kantene over, form lengden til en krans på stekeplaten.
Pensle med egg og dryss mandler og sukker over.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 30 – 40 minutter.
Avkjøles før den deles opp i biter.
Server gjerne is, krem og friske bær ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet