Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Peanøttkake

snickers-kake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Er du glad i salte peanøtter sammen med sjokolade vil denne kaken helt sikkert falle i smak. Men ikke ta for store stykker, for den er veldig mektig! Enkel å lage og holder seg i kjøleskap noen dager, men passer perfekt å legge i fryseren også, om du ikke skal bruke hele kaken på en gang.

 8–10 porsjoner

5 eggehviter
4 dl sukker
30 Ritz kjeks, kan være glutenfrie
250 g salte peanøtter
1½ ts bakepulver
1½ ts vaniljesukker
Krem:
5 eggeplommer
4 ss melis
75 g mørk kokesjokolade
1 dl fløte
Pynt:
noen peanøtter
sjokoladesaus
Skill eggeplommer og hvite.
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.
Ritzkjeks og peanøtter knuses grovt og blandes med marengsen.
Hell det over i en bakepapirkledt langpanne.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 170 grader i ca.20 minutter.
Del kaken i to mens den er varm.
Avkjøles på rist.
Eggeplommer og melis piskes til eggedosis.
Smelt og avkjøl sjokoladen.
Pisk fløten stiv og bland alt forsiktig sammen. Sett kremen kaldt noen timer før den bres over begge halvdelene. Legg de opp på hverandre og stø noen peanøtter på toppen.
Kaken skal stå ett døgn i kjøleskap, men kan også fryses.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

4 kommentarer til “Peanøttkake”

  1. Hilde Merete

    Flott blogg du har! Lurer på to ting: er det en liten pk fløte du bruker? På bildet ser det ikke ut som det er krem på toppen av kaken, legger du bunnene sånn at all kremen er inni kaken?

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Så hyggelig at du synes den er fin, det er utrolig hyggelig å høre. Det var dl som borte her, så det skal være 1 dl i oppskriften, har sjekket med andre oppskrifter også. Nå er feilen rettet opp. Når det gjelder kremen, skal den smøres på begge delene og legges opp på hverandre. Hvis du har mulighet til å forstørre opp bildet på telefonen for eksempel, så se du at det ligger krem på toppen med peanøtter også.
      Lykke til med kakebaking og takk for at du spør meg om ting du ikke forstår.
      En god lørdag til deg.
      Kristin:-)

      Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei Karin,
      Jeg mener å huske at jeg brukte en langpanne 30 x 40 cm.
      God bakst.
      Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet