Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Bayonneskinke i form

bayonne-skinke-form
0 Flares 0 Flares ×

Gratenger passer bra som  middagsmat og er virkelig greit å lage når du enten skal ha gjester, eller har det litt travelt i hverdagen. Lag den kvelden i forveien uten å steke den. Da er det bare å sette den inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb.  Du må gjerne bruke ferdig kokt bayonneskinke om du vil det, da går det raskere enn å koke den selv.

4 porsjoner

4 poteter
4 gulrøtter
4 skiver kålrot (ca. 300 g)
2 ts maisstivelse (maizena)
6 dl helmelk/fløte
½ ts salt
1 terning grønnsakbuljong
4 ss sennep
600 g ferdig kokt bayonneskinke
2 dl revet hvitost
Skrell grønnsakene og kutt de i tynne skiver.
Rør maisennamelet ut i litt av den kalde melken. Kok opp blandingen, under omrøring, i en kjele med resten av melken. Tilsett salt og buljongterning og smak til med sennep.
Legg grønnsakene i en ildfast form og hell sennepsausen over grønnsakene.
Stekes i ovn på nederste rille ved 200 grader i 30 minutter.
Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene. Ta en skje og øs litt av sennepsausen over bayonneskinken.
Strø revet ost oppå bayonneskinken, sett formen inn i ovnen igjen og skru varmen opp til 225 grader.
La formen stå i ovnen i ytterligere 15 minutter, til skinken er blitt gjennomvarm og grønnsakene er kokt.
Server gjerne retten med ferskt brød eller flatbrød ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Bayonneskinke i form”

    • Kristin Jøtun

      Hei Maria,
      Dette er en oppskrift som har stått på trykk i Hjemmet for mange år siden, sikkert 8 år, da jeg jobbet som matskribent der. Så jeg må innrømme at jeg ikke er sikker på hvem som har funnet denne oppskriften først.
      Men nå er det også sånn at oppskrifter ikke har copyright så det er ingen som eier oppskriftene og alle kan benytte seg av disse oppskriftene uten at det lenkes til et sted som har akkurat samme oppskrift. Du kan jo sammenligne det med for eksempel Kvafjordkake, det finnes stort sett bare en oppskrift av den kaken, og hvis alle som lager den kaken og ta et bilde av den skulle linke opp alle de nettstedene som har Kvefjordkake på trykk, ville det blitt veldig rotene. Så derfor går ikke det.
      Og hvis du ser etter er det ikke samme bildet og det er det som gjelder. For å forklare litt mer så er det fotograf som har copyright på bildene som tas. Det er ofte sånn at ukepressen samarbeider med opplysningskontorene eller andre. Det betyr da at fotografen eier bildene, men at opplysningskontorene eller andre samarbeidspartnere har en bruksrett på de samme bildene. For det som de gjør da er at de har betalt fotograften litt ekstra for å ha dem liggene på sine sider. Derfor kan du oppleve at bilder med oppskrifter ligger på Husmorlykke og på melk, matprat, tine forde vi i mange år har samarbeidet med dem.
      Håper at dette var oppklarende for deg.
      Vennlig hilsen Kristin; Husmorlykke.

      Svar

Legg igjen en kommentar til Maria Avbryt svar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet