Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kinesisk kjøttdeiggryte med nudler

kinesisk -gryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Har du ikke bestemt deg for hva du skal ha til middag, passer denne kinesiske kjøttdeiggryta godt.En smakfull rett som er perfekt å servere en vanlig hverdag. Raskt går det også og du trenger ikke bruke mer enn 20 minutter. Er du glad i kinesiske smaker vil denne gryten passe fint til deg. Smakfull og mettende med nudler til. Men har du heller lyst på ris er det bare å bytte ut nudlene.

4 porsjoner

500 g kjøttdeig
3 dl kjøttkraft eller buljong
2 ts søt soyasaus (kecap manis)
3 ss østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
2 ts soyasaus
2 ts maisstivelse (maizena)
1 brokkoli
2 vårløk
2 ts raspet frisk ingefær
200 g nudler
Brun kjøttdeigen og ha den over i en gryte.
Hell over kraften. Bland sammen soyasaus og østersaus og rør inn maizena. Hell over i gryten og la det koke opp.
Rens og del brokkoli i små buketter og vårløk i 2-3 cm store biter. Fres grønnsakene sammen med revet ingefær raskt i panna og ha over i gryten sammen med kjøttet.
Kok nudler etter anvisning på pakken.

PS! Er du usikker på hvor i butikken du finner østerssaus, kecap manis og soyasaus, finnes de i hyllene hvor du finner nudler og utenlandske varer. Eller spør i butikken, de hjelper mer enn gjerne.

Handleliste;
500 g kjøttdeig
3 dl kjøttkraft eller buljong
1 liten flaske kecap manis, søt soyasaus
1 liten østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
1 brokkoli
1vårløk
1 bit frisk ingefær
200 g nudler

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet