Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Søte mandelkjeks – også for deg med glutenintoleranse

sote-marokanske-kjeks
0 Flares 0 Flares ×

Enklere kjeks enn dette skal du lete lenge etter. I tillegg så passer de perfekt å servere til dem med glutenintoleranse. Enkle å lage og kjempegode å spise! Smaker kjempe godt til is og har lang holdbarhet om de oppbevares i tett kakeboks. Disse kjeksene er fine å på lur om du får uventede kaffegjester.

Ca. 25 stk.

400 g mandler
2 egg
200 g melis
1 ss bakepulver
1 ss sitronsaft
Pynt:
25 mandler, skåldet
Mal mandlene i hurtigmikser.
Bland sammen mandler, egg, melis, bakepulver og sitronsaft til en tykk røre. Ta litt melis på hendene og form ca. 25 runde baller av røren.
Klem dem lett i melisen slik at de er godt dekket, og klem fast en mandel på toppen av hver kake og sett dem på et stekebrett.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader  i ca. 15 minutter eller til de er faste og har blitt gylne.

Avkjøl på rist, og oppbevares i tett boks. Har lang holdbarhet

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet